A
meglangyosított tejet összekeverjük 1 teáskanál cukorral, majd
belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
A lisztben
elmorzsoljuk a felkockázott, hideg vajat. Hozzáadjuk a sót, a megmaradt
cukrot, a felfuttatott élesztőt, valamint a tojássárgájákat, és alaposan
összedolgozzuk az egészet. Az így kapott tésztát három egyenlő részre
osztjuk, majd folpackba csomagolva mindegyiket 1 órán keresztül
kelesztjük.
A
töltelékhez összekeverjük a darált diót, a porcukrot és a vaníliás cukrot.
A kajszibarack lekvárt simára keverjük.
Lisztezett
deszkán kinyújtjuk a megkelt tésztákat kb. 30 × 40 cm-es
téglalapokká. Elosztjuk két tésztalapon a lekvárt és a diós tölteléket,
egymásra helyezzük őket, ezután befedjük az utolsó lappal.
A zserbót
tepsibe tesszük, és 170 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.
Kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
A
csokimázhoz sűrű szirupot főzünk a cukorból és 1 dl forró vízből. A
tűzről levéve beleszórjuk a felaprított étcsokoládét, és kevergetve
hagyjuk felolvadni. Ha kihűlt, de még folyós, belekeverünk 1/2 teáskanál
vizet és a villával felvert tojásfehérjét.
A mázat a süti tetejére
simítjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Felszeletelve kínáljuk.
A mázat a süti tetejére
simítjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Felszeletelve kínáljuk.
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.
Haladó beállítások
Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.