Kókuszos ananászos mézes szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 4 evőkanál tej
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál tejföl

A krémhez:

  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál búzadara
  • 5 dkg cukor
  • 1 üveg kókuszos ananász lekvár

A bevonathoz:

  • 120 g tortabevonó

Elkészítés:

  1. A cukrot a tojással habosra keverjük, majd adunk hozzá 2 kanál mézet, 5 dkg margarint, és a 4 kanál langyos tejjel tovább keverjük.
  2. Beletesszük a lisztet, a szódabikarbónát és a tejfölt. Könnyen nyújtható tésztát készítünk, ha kell, tejet még tehetünk bele.
  3. 4 db kb. 30x36-os lapot sütünk
  4. A margarint, a porcukrot, és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A tejben felfőzzük a búzadarát a cukorral, és ha kihűlt, összekeverjük a margarinos cukorral, majd belekeverjük a kókuszos ananász lekvárt is.
  5. Összeállítás: 2-2 lapot lekvárral összeragasztunk, közepére pedig a kókuszos ananászkrémet tesszük.
  6. Tetejét bevonjuk csokival, hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük.