Az omlós meggyes
pite elkészítéséhez a lisztet elmorzsoljuk a vajjal,
majd összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával. Annyi tejfölt adjunk
hozzá, amennyit felvesz, hogy lágy, könnyű, de nyújtható tésztát kapjunk.
A töltelékhez a meggylekvárt
összekeverjük a fahéjjal, a cukorral, a rummal, majd félretesszük.
A tésztát elfelezzük,
téglalap alakúra nyújtjuk, majd az első réteg tésztát beletesszük
a 20x20cm-es tepsibe. Megszurkáljuk villával, megszórjuk
zsemlemorzsával, és elosztjuk rajta a meggyes tölteléket. Megszórjuk egy
kis fahéjas cukorral, majd beborítjuk a másik tésztával. Villával alaposan
megszurkáljuk, lekenjük a tojásfehérjével, és 175 fokra előmelegített
sütőben 35-40 percig sütjük. Miután kihűlt, szépen szeletelhető.
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.
Haladó beállítások
Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.