Rumos gesztenyés szelet

Hozzávalók:

Tésztához:

· 50 dkg liszt

· 15 dkg margarin

· 20 dkg porcukor

· 3 db tojássárgája

· 1 csomag sütőpor

· szükség szerint tej

· tepsi kenéséhez zsír

Töltelékhez:

· 1 üveg rumos gesztenyés meggylekvár

· 20 dkg porcukor

· 1 vastag tésztalap

· 1 üveg kajszibarack lekvár

Mázhoz:

· 3 tojás fehérje

· 15 dkg porcukor

Elkészítés:

  • A margarint és a porcukrot tálba borítjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, és az egészet krémesre keverjük. A sütőport a lisztbe szórjuk, és apránként belekanalazzuk a vajas alapba. Alaposan kigyúrjuk. Amennyiben szükséges, kevés tejjel lazíthatjuk az állagát, majd rudat formázunk belőle.
  • Három részre szétválasztjuk úgy, hogy az egyik kicsit nagyobb legyen. Mindhármat tepsi nagyságúra kisodorjuk, és zsírozott tepsi hátoldalán, 180 fokra előmelegített sütőben világos barnára sütjük.
  • A vastagabb lapot kisebb darabokra tördelve a töltelékbe használjuk fel. A rumos gesztenyés meggylekvárt beleborítjuk, majd a porcukor következik. Kenhető állagúra keverjük.
  • Egy tálcára helyezzük az alsó lapot, ezt vékonyan megkenjük kajszibarack lekvárral, ráhalmozzuk a gesztenyés meggyes tölteléket. A másik lap alsó felét is megkenjük lekvárral, és a kajszibarack lekváros felével borítjuk a süteményre.
  • A mázhoz a tojások fehérjét a porcukorral gőz felett kemény habbá verjük. Ezzel vastagon lekenjük a rumos gesztenyés szeletünket.
  • Legjobb, ha egy éjszaka hideg helyen pihentetjük, utána könnyen szeletelhető, és az ízek is összeérnek.