Keverőtálba
szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót, a cukrot, majd a tojásokat,
végül a tejet, és kézi habverővel csomómentesre keverjük.
Amikor sima
a palacsintatészta, hozzáadjuk az étolajat, és ezzel is alaposan
elkeverjük. Végül hozzáöntjük a szódát (vagy ásványvizet) és jól
eldolgozzuk. Az elkészült tésztát letakarva legalább 30 percig
pihentetjük.
A
palacsintasütőt felmelegítjük. Amikor forró, kevés étolajat öntünk a
serpenyőbe, ecsettel elkenjük, majd a megkevert palacsintatésztát
merőkanál segítségével a serpenyőbe adagoljuk. (Ha kell, a serpenyőt
mozgatjuk, hogy a tészta szépen elterüljön.)
A
palacsintát pirulásig sütjük, majd egy spatula segítségével megfordítjuk,
és a másik oldalát is megsütjük. Figyeljünk arra, hogy ha szükséges, de
legalább 4-5 palacsinta sütése után, étolajjal újra kenjük meg a
serpenyőt.
Az elkészült
palacsintákat eperlekvárral megkenjük, majd feltekerjük. Tányérra
rendezzük, és porcukorral megszórva kínáljuk.
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.
Haladó beállítások
Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.
Az alapvető sütik elengedhetetlenek weboldal biztonságos és helyes működéséhez, valamint a regisztrációs folyamathoz.
A funkcionális sütik megjegyzik a weboldallal kapcsolatos preferenciákat és lehetővé teszik annak testreszabását.
A teljesítmény sütik figyelik a weboldal teljesítményét.
A marketing sütik lehetővé teszik, hogy mérjük és elemezzük weboldalunk teljesítményét.